fbpx

Що варто побачити в Салерно

У центрі міста на площі piazza Alfano I знаходиться Кафедральний собор Сан Маттео (Cattedrale di Salerno), побудований в 1076-1085 роках. Собор був зведений на честь святого Матвія, одного з чотирьох авторів Святого Письма і покровителя міста. Його мощі з 954 року зберігаються в склепі під головним вівтарем собору. Портал з левами в романському стилі, колонада в ісламському стилі і барокова крипта дивно гармонійно поєднуються в цьому архітектурному шедеврі.Торгова вулиця (via dei Mercanti) або як її називають місцеві жителі «вулиця купців» – це територія, де здавна селилися і торгували місцеві представники купецтва. Ця вулиця завжди була дуже людна, якою залишається і на сьогоднішній день. Торгова вулиця є химерну сумішшю музеїв, торгових наметів і маленьких магазинчиків, звідси традиційно починаються туристичні прогулянки та екскурсії.

Багатьох туристів приваблює Папська капела (Cappella Palatina) – це каплиця, побудована з каміння давньоримського храму. Усередині капела прикрашена тисячолітніми фресковий розпис. Зверху капели знаходиться невелика дзвіниця.

Своїм фасадом на міську набережну гордо дивиться Палац Санторо (Palazzo Santoro). Це семиповерхова будівля, що нагадує казковий палац, зведений в рідкісному архітектурному стилі Коппеде.Фортеця Арекі (Castello di Arechi) – це основна мета туристів, що гуляють в околицях міста. Це великий замковий комплекс, розташований на висоті 263 м над рівнем моря. Замок за довгий час свого існування в основному перетворився в руїни. Однак після тривалих реставраційних робіт фортечна будівля перетворилася в музей, де можна споглядати старовинні колекції зброї, монет і кераміки.

На вулиці via Arce знаходяться фрагменти древнього водопроводу (Acquedotto medievale), який був побудований в IX столітті. Акведук охоплював все місто і був гордістю інженерів і будівельників того часу.

У 2009 році в історичному палаці Галдіері відкрився музей Роберто Папі (Museo Roberto Papi). Оригінальність цього музею полягає в тому, що експонатами тут служать медичні інструменти, які створювалися людиною з XVII століття. Експонати музею охоплюють буквально всі галузі медицини. Крім цього в приміщеннях наочно відтворені медичні кабінети різних часів з відповідною обстановкою.

У центрі міста розташований ботанічний розсадник, Сад Мінерви (Giardino della Minerva). Сад був облаштований ще в середні століття для слухачів Салернітанской Медичної Школи. Сад містив безліч рослин, які використовуються в лікувальних цілях. Довгий час він перебував у приватній власності і не мав належного догляду, але після Другої світової війни знову став муніципальною власністю. Сад відреставрували і доповнили рідкісними рослинами. Сьогодні Сад Мінерви є туристичним об’єктом, де проводяться екскурсії.

Археологічний комплекс Фратте – це одна з головних туристичних визначних пам’яток курортного міста Салерно на Амальфітанській Рив’єрі. Унікальний в своєму роді комплекс розташований на північно-східній околиці Салерно, на невисокому пагорбі на лівому березі річки Ірно – колись тут знаходився центр античного поселення. Найдавніші артефакти, виявлені тут, відносяться до бронзового віку, а постійне поселення виникло тільки в 6-му столітті до н.е. з появою етруських племен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *